top of page

Schilderkunst, dans en live muziek komen samen in deze bijzondere performance die je confronteerd met demonen die recht uit nachtmerries van je kindertijd lijken te komen. Kleurrijk, herkenbaar maar desalniettemin intimiderend. In deze performance brengen kunstenaar Remy Neumann, danser Simon Bus en muzikant Jornt Duyx de demonen uit Neumanns schilderijen tot leven. Geïnspireerd op de middeleeuwse dansplagen neemt Bus je mee in zijn lichamelijke strijd tegen de demonen, gedoemd om te falen maar niet in staat om te stoppen.

 

Deze performance was onderdeel van Oh my Goth festival en Remy Neumanns solo-expositie Possessed in de Willem Twee Kunstruimte.

In Possessed werkt Remy Neumann samen met danser Simon Bus. Geïnspireerd door de dansplagen die in de late Middeleeuwen in Frankrijk, Duitsland en de Nederlanden woedden, brengt Neumann de bizarre, onvrijwillige staat van trance staat tot leven. Zijn schilderijen vormen het decor waar Bus zich doorheen beweegt: geplaagd door innerlijke demonen, die eeuwen geleden als duivelsbezitting konden worden geïnterpreteerd, danst Bus door Neumanns doeken, bezeten door een onstilbare behoefte om te bewegen. Stoppen is geen mogelijkheid: de dans zal doorgaan; zonder begin en zonder einde. Ook Neumanns presentatie volgt geen narratief – als een koortsdroom, waarin alles logisch lijkt zolang we gevangen blijven in de trance van slaap.

tekst door Linda Köke

still_5_website.jpg

filmstill 1, camerawork by Jacinto Veldhoen

still_3_website.jpg

filmstill 2, camerawork by Jacinto Veldhoen

still_8_website.jpg

filmstill 3, camerawork by Jacinto Veldhoen

still_4_website.jpg

filmstill 4, camerawork by Jacinto Veldhoen

still_7_website.jpg

filmstill 5, camerawork by Janneke Nijmeijer

still_1_website.jpg

filmstill 6, camerawork by Jacinto Veldhoen

still_2_website.jpg

filmstill 7, camerawork by Jacinto Veldhoen

bottom of page