About 

 Schilderen is een pure vorm van transformatie. Immateriële gedachten, ideeën en geestesbeelden krijgen een tastbare vorm op het doek.

De pigmenten in de verfhuid zijn de vermalen resten van wat ooit materialen uit alle windstreken waren. Bijvoorbeeld de eitjes en dekschilden van vrouwelijke schildluizen die nodig zijn voor karmijnrood. Of de combinatie van lood, azijnzuur en paardenmest waar loodwit uit voortkomt.

Al deze lagen vormen het schilderij.

 

Transformatie is ook de drijvende kracht achter het leven. Alles wat leeft is constant bezig met het vermenigvuldigen en afbreken van cellen. Alle planten, dieren en mensen zijn voortdurend in beweging om zich te vormen naar nieuwe omstandigheden. Zelfs de technologie ontwikkeld in rap tempo. Deze dynamiek van het leven is de inspiratie voor de schilderijen van Remy Neumann.

 

Vanuit een angst voor de ultieme stilstand, de dood, maakt hij schilderijen die de kracht van transformatie omarmen. Zijn onderzoek richt zich op het vormen van een totaal-ervaring waarin het schilderij het middelpunt is. Vanuit observaties uit het leven maakt hij beelden die absurd, persoonlijk, grimmig, humoristisch en universeel zijn.

 

‚Äč